MM-kuume korkealla

Futiskuume on korkealla, tänään ne alkaa! Siis futiksen MM-kisat 2006 Saksassa.

Mikä maa vie mestaruuden? Brasseilla on mielestäni huikeita pelaajia, mutta puolustuksen laatu ei ole aivan maailman terävintä kärkeä. Mannertenvälinen magia teoriassa haittaa mestaruustiellä, kun ei-euroopalainen joukkue (eli Brasilia) on vain kerran vienyt kultaa Euroopassa pelatuissa kisoissa v. 1958. Kuten eilinen HS muistutti, suosikeilla on erikoinen taipumus kompuroida, ja brassit saattavat haksahtaa jollakin jatkokierroksella ja pudota jopa mitaleilta.

Mustista hevosista itse uskon ja toivon Afrikkaan. Vahvimmaksi veikkaan Norsunluurannikkoa. Norsujen lohko on toki varsinainen kuolemankenttä, kun samassa ovat Argentiina, Hollanti ja Serbia-Montenegro. Pahoin pelkään, että Hollanti kompuroi ja putoaa, mutta eniten melkein toivoisin, että se menisi jatkoon Norsujen kanssa, eli yllättäen Argentiina jäisi alkulohkoon! En koskaan ole perustanut pampan potkijoista. Argentiina vain osaa pelata kärsivällisesti junnaten kuin Italia, tekee tarpeelliset osumat ja pitää pelin hallinnassa. Toisaalta ei Argentiinakaan voittamaton ollut edes Etelä-Amerikan karsinnoissa, kun se kaatui mm. piskuiselle Ecuadorille, vaikka oli lopulta maanosan kakkonen.

Joka kisoissa joku iso kaatuu nolosti alkulohkoon ja ainakin pari yllättäjää selviää jatkoon. Englannin joukkuetta jotkut hössöttävät loistavaksi, mutta en itse pidä Svenniksen tiimistä pätkääkään. Onhan siellä muutama positiivinen tyyppi, kuten Owen ja Lampard, mutta monta ärsyttävääkin, Becks etunenässä. Kuitenkin voi käydä niinkin hullusti, että jatkoon menijät lohkosta onkin Ruotsi (äyh) ja Paraguay.

Espanjalla pitäisi olla erinomaiset saumat mennä pudotuspeleihin. Pitää vain varmasti kaataa arabimaat. Jos lohkovoitto tulee, vastassa on Etelä-Korea tai Ranska. Jos siitä vielä hispaanit selviävät, tie taitaa nousta pystyyn, kun mielestäni joukkueen kokoonpano ei vaikuta tällä hetkellä järin kovatasoiselta, varsinkin maalinteko oletettavasti tökkii. Korealaisten ja japanilaisten uskon menevän jatkoon alkulohkoista, vaikka monet panettelevat, että kotikisamenestys 2002 oli harhaa ja tuomaripeliä. Taitavia pelaajia ja erittäin nopeita. Korealaisilla on myös pääpelivoimaa ja -taitoa.

Hollannille aina toivon menestystä, ja nytkin joukkue vaikuttaa todella laadukkaalta. Saattaa yltää mitaleille, jos siis välttää kompuroinnin. Myös Tshekkiä symppaan, mutta pelkään joukkueen parhaiden päivien olevan jo ohi. Viime EM-kisoissa Hollanti-Tshekki ottelu oli loisteliasta futista, kisojen moraalinen loppuottelu. Löin kumminkin kyynisen rahavedon, että loppuottelussa kohtaavat Brasilia ja Italia…

Kommentti on suljettu.