Valloitusretkikunta

Lauantaina se alkaa! Vuosaaren Viikinkien toivottavasti kaikkien aikojen menestyksekkäin kausi jalkapallon ykkösessä. Uudenlaista apua pitäisi tulla siltä kuuluisalta 12. pelaajalta eli yleisöltä. Olin maanantaina mukana seuran liepeille vireillä olevan ihka aidon ja järjestäytymään pyrkivän faniryhmän ensitapaamisessa ravintola Hang Outissa. Mukana oli nyt viisi innokkainta, jotka oli poimittu seuran nettisivustolle ilmoittautuneiden lähes sadan joukosta. Faniryhmän alustava nimi on Valloittajat.

Tarkoituksena on kannustaa joukkuetta kunnolla ja sinnikkäästi, ja tietenkin vetää mukaan lehterien perusjännittäjiä, jotka ovat faneja, mutta vaativat ujoutensa karistamiseksi muiden rohkaisua. Fanien ydinryhmää aiotaan laajentaa nopeasti, ja saada katsomoon jokaiseen kotiotteluun aina muutaman kymmenen katsojan huutosakki luomaan tunnelmaa. Konsteja on monia alkaen netti-ilmoittautuneiden joukosta. Lisäksi tarvitaan uutteraa tiedottamista. Lisäksi jokainen pyrkii tuomaan fanijoukkoon kymmenen kaveria kauden aikana. Kriittinen massa täytyy saada kasaan.

Fanittamisen avuksi seura on teettänyt ensi kertaa fanikaulaliinat, jotka toistavat seuran sinipunavalkoisia värejä ja logon. Lisäksi katsomoon pitää saada isompia ja pienempiä lippuja, banderolleja, ehkä räikkiä. Fanijoukon pitää erottua myös paidoilla, ehkä osaksi muullakin rekvisiitalla, josta heti tulee mieleen muovinen viikinkikypärä (halpoja löytyy helposti naamiaisasuja myyvistä kaupoista). Pelleltä ei kuitenkaan tarvitse näyttää, pääasia on, että jaksaa kannustaa sortumatta mihinkään älyttömyyksiin. Eli hauskanpitoa järki mukana.

Lähiöseuran valloitusretki kohti liigaa on alkamassa!

Kommentti on suljettu.